Sekisui Alveo: Interim algemeen directeur Roermond

Sekisui Alveo is europees marktleider in de productie van Polyolefine schuim. Het maakt deel uit van het Japanse chemie concern Sekisui (€ 8.4 mld omzet). In het bedrijf in Roermond werken omstreeks 300 mensen. Het is daarmee de grootste vestiging van Sekisui Alveo in Europa.

Het bedrijf in Roermond rendeert goed en de kwaliteit en leverperformance voldoen ruimschoots aan de hoge europese en japanse normen. De samenwerking met de andere Europese vestigingen en de relatie tussen een deel van het MT in Roermond met het personeel in Roermond behoefde verbetering.

Innopar kreeg de opdracht de problemen in de onderlinge verhoudingen op te lossen

Sekisui kwam via Boyden UK in contact met Innopar. In goed overleg met Innopar werd een plan van aanpak ontwikkeld. 

Door aanpassingen in het management in Roermond en door de ontwikkeling van een meerjaren bedrijfsplan waarin het management van zowel in Roermond als Sekisui Alveo internationaal zich konden vinden, werden de verhoudingen hersteld. Tevens werd de verhouding tussen het management in Roermond en het lokale personeel, in het bijzonder de OR hersteld.

Door goed inspelen op de snelle groei in de markt kon optimaal geprofiteerd worden van een tijdelijke economische opleving. Op het gebied van veiligheid binnen het bedrijf werd grote vooruitgang geboekt. 5S en sturen op basis van OEE werden geintroduceert.

Zowel de klant als het personeel in Roermond waren zeer te vreden over de resultaten.

Terug naar de homepage